Caniculă pe litoral

Cu toate că este doar cod galben de caniculă la mare, iar Litoralul nu se prăjește ca restul țării, caldura este sufocantă pentru că avem o umiditate uriașă.

La miezul zilei este aproape insuportabil să stai pe plajă, iar mulți pătimesc din cauza arsurilor. Nici cu cei mici nu sunt mai grijulii: astăzi la ora prânzului când soarele ardea cel mai puternic, plaja era plină de copii. În zilele toride de vară, medicii spun că chiar și pe plajă trebuie să avem o umbrelă sau un cort, pentru că, dacă soarele este foarte puternic, trebuie să evităm să ne expunem. Intevalul orar 11.00 – 16.00 este cel în care nimeni n-ar trebui să fie pe afară dacă nu este obligat de împrejurări. La Mamaia astăzi la prânz, plaja era plină, pe o caldură sufocantă.

Cea mai periculoasă afecțiune provocată de soare este cancerul de piele. Vulnerabili sunt în primul rând cei care au pete pe piele sau alunițe. Statisticile medicale sunt sumbre: cancerul de piele ucide de două ori mai mulți bărbați decât în urmă cu 30 de ani, iar la femei victimele au crescut cu 50%.

Când vine vorba despre ultimele interdicții guvernamentale, turiștii se amuză copios.

Meteorologii anunță că și următoarele zile vor fi caniculare ceea ce înseamnă că hidratarea și respectarea unui orar riguros de expunere la plajă sunt extrem de importante.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin