Caniculă la Medgidia

Au început zilele de foc în toată țara, cu temperaturi care depășesc chiar 38 de grade Celsius la umbră. Disconfortul termic este și mai mare, iar la soare organismul resimte temperaturi de peste 45 de grade. Oamenii au încercat să facă față temperaturilor așa cum s-au priceput ei mai bine.

În această perioadă, cu vreme caniculară, oamenii fac tot posiblul să fugă de razele arzătoare ale soarelui. Și la Medgidia, temperaturile sunt greu de suportat. Categoriile cele mai expuse riscurilor sunt persoanele cu probleme de sănătate și copiii. Tocmai de aceea, medicii vin cu o serie de recomandări.

Există și persoane care se văd nevoite să iasă din case la ora prânzului. Știu că se supun unor riscuri și tocmai de aceea declară că au încercat să respecte recomandările medicilor.

Cei mai fericiți sunt copiii, care au ales să se răcorească la piscina din oraș. Totuși și această categorie trebuie să evite expunerea prelungită la soare.

Meteorologii anunță și pentru zilele următoare temperaturi extrem de ridicate. Pentru a evita neplăcerile create de caniculă medicii recomandă consumul de minimum 2 l de lichide.

Redactor: Paul Alexe