Canicula din ultima perioadă crează din ce în ce mai multe probleme

Numai în ultima săptămâna aproape 150 de persoane au leșinat pe stradă. Din fericire, până în acest moment în România nu au existat decese cauzate de temperaturile extreme. Ca să scape de arșița soarelui, oamenii se refugiază pe stațiunile de pe litoral. Atenție însă, temperaturile maxime din acest weekend vor ajunge chiar si la 41 de grade

Cei care nu sunt atât de norocoși încât să se răcorească la mare, se luptă cu aerul irespirabil. Mai ales în mijloacele de transport în comun, unde temperatura atinge și peste 40 de grade. Deși autobuzele și tramvaiele sunt dotate cu  aer condiţionat, acesta nu este folosit de  şoferi. Supărați că sunt lăsați să se sufoce deși plătesc biletul de transport, călători i-au reclamat la firma angajatoare, care a luat deja primele măsuri.

Meteorologii anunță că nu vom scăpa prea curând de caniculă, la nivel național fiind emise atentionări de cod portocaliu și galben de caniculă, valabile pentru 15 județe. Potrivit  medicilor, cei mai predispusi la pericolele caniculei sunt copiii, bătrânii sau bolnavii cronic. Aceștia sunt sfătuiți să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18,  să consume fructe, legume și multe lichide, dar nu  băuturi alcoolice.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian