Când trebuie să bea bebelușul apă?

Una dintre dilemele cu care se confrontă tinerele mămici este dacă să î idea sau nu apă bebelușului în primele luni de viață. Dincolo de sfaturile pediatrului sau recomandările Organizației Mondiale de Sănătate, instinctul matern rămâne cea mai bună alegere.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fxCiCe_qldI[/youtube]

Când vine vorba despre copii, mamele incearcă să ia cele mai bune decizii. Se informeaza de la medicul  specialist, de pe internet, citesc cărți sau întreabă prietenii care au copii mai mari cum au abodat diferitele etape din viața micuțului. Una din cea mai mare preocupare a mămicilor este legată de vârsta la care micuțul poate începe să bea apă. Părerile sunt diferite. Unele consideră că abia de la 6 luni bebelușul simte nevoia sa bea apă iar altele sunt convinse că hidratarea este necesară mult mai devreme.

Adevărul este undeva la mijloc, spun medicii specialiști.

Pericolul cel mai mare la care este supus un bebelus care nu asimilează suficientă apa in organism este deshidratarea. Semnele de deshidratare la bebelusi sunt: gura uscata, saliva lipicioasă sau insuficientă, pielea uscată, lipsa lacrimilor la plâns  si apatia.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.