Când se redeschide Cinema Republica?

Vești bune pentru nostalgici. Cei care obișnuiau să meargă la Cinema Republica ar putea să vizioneze filme, în acest loc, spre finalul acestui an. Lucrările par să intre în linie dreaptă și asta pentru că s-a ajuns la stadiul dotării cu mobilier.

Bătrânul cinematograf din centrul Constanței ar putea să-și redeschidă porțile chiar anul acesta. Se estimează că sărbătorile de iarnă ar putea să le aducă o bucurie constănțenilor nostalgici care obișnuiau să vină la Cinema Republica pentru că acesta este termenul când se estimează că se poate face inaugurarea.

Întreaga clădire a fost reabilitată, au fost înlocuite instalațiile de proiecție și sunet, totul cu bani europeni. Din păcate, din cauza contestațiilor, a fost depășit termenul până la care UE ne permitea să mai facem decontări astfel că banii pentru mobilier au fost alocați din bugetul de la Consiliul Județean. Investiția totală se ridică la peste 13 milioane de lei. Lucrările de reabilitare au fost demarate în 2013, iar recepția era programată pentru luna martie 2015. Pentru inaugurare se doreşte un eveniment de gală, eventual cu o premieră cinematografică.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea