Când merg mână în mână, boala și sărăcia transformă viața într-un adevarat calvar

Când ai bani îți dorești sănătate, când ești sănătos, îți dorești să ai bani. Insa, la ce poți spera când nu ai niciuna din cele două? La marginea orașului Năvodari, într-o casă cu acoperișul căzut și fără geamuri, locuiește de mai bine de 6 ani  familia Băjenaru. De parcă sărăcia nu era o povară mult prea apăsătoare, mama celor 3 copii a fost diagnosticată cu chist hidatic și, de curând, a suferit o intervenție chirurgicală. Necaz după necaz, deoarece medicii i-au interzis să mai muncească, iar tatăl copiilor nu-și găsește un loc de muncă. Bărbatul muncește cu ziua, pe unde apucă, iar singurul venit al familiei este alocația micuților. Chiar dacă își pune în pericol sănătatea, mama copiilor nu și-a achiziționat rețeta prescrisă după operație, din lipsa banilor.

An dupa an, sosirea iernii reprezintă un alt motiv de ingrijorare pentru cei doi părinți, care nu își permit să cumpere lemne pentru a încălzi cămăruța în care locuiește întreaga familie. Disperati, pentru ca cei mici să nu îndure frigul, soții Băjenaru au adunat și crengi de copaci de pe străzi pentru a face focul.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, dar membrii familiei au uitat de când nu s-au mai strâns în jurul mesei de Crăciun și asta tot din lipsa banilor. Tot din același motiv, niciunul din cei trei frați nu a primit vizita Moșului până acum . Micuții nu și-au pierdut însă speranța și an de an îl așteaptă entuziasmați.  Totusi, micuții nu inteleg de ce Moș Crăciun îi ocolește de fiecare dată pe ei, dar sosește mereu la colegii lor… Marginalizați  de colegii de grădiniță și școală, datorită condiției sociale, cei mici au reușit totuși să își păstreze inocența caracteristică vârstei. Nici nu au auzit de jucăriile sofisticate, cu atât mai puțin sa-si doreasca telefoane mobile sau tablete performante. Ca si Mosul, ne intrebam ce lucruri simple își pot dori niște copii greu încercați de soartă?

Dacă dorințele celor 3 frați vor ajunge anul acesta și la urechile Moșului… depinde de fiecare dintre noi. Pentru a veni în sprijinul câtorva familii nevoiașe în apropierea sărbătorilor, postul nostru de televiziune a inițiat campania “Litoral Tv dăruiește”! Contăm pe sprijinul dumneavoastră, a celor de acasă pentru a le transforma visele în realitate. Orice contribuție este binevenită. Pentru orice fel de donații, haine, rechizite, alimente și nu numai vă așteptăm zilnic la sediul redacției noastre . Împreună, suntem mai buni! Impreuna, putem dărui!

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Victor Nita