Campionate naţionale de canotaj la Năvodari

Nume importante din rândul juniorilor la canotaj se află în aceste zile la Năvodari pentru a participa la competiţiile naţionale. Acestea au demarat cu campionatul naţional şcolar de canotaj la care au participat opt cluburi din ţară. Cei mai multe dintre participanţii la această competiţie au participat şi la Campionatul mondial de canotaj care a avut loc săptămâna trecută în Lituania de unde s-au întors cu rezultate excepţionale.

Printre cei care au luat aurul se numără Alexandru Cosmin care a luat şi la Năvodari premiul I.

Şi Roxana s-a întors cu aur din Lituania, iar la Năvodari va participa la campionatul naţional care va începe vineri.

Româncele s-au confruntat însă şi cu accidente. Cele care au participat la grupa de 4 au condus cursa până la 1950 de metri când una dintre concurente a prins un rac , oprind astfel barca cu numai 50 de metri inaintede linia de finish.

Juniorii care au participat în aceste zile la Campionatul Şcolar au fost premiaţi. Printre cei care au înmânat diplomele şi medaliile a fost şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă care a apreciat valoarea tinerilor sportivi.

Competiţiile vor continua la Năvodari cu campionatul naţional ce se va desfăşura vineri şi sâmbătă, iar săptămâna viitoare va fi Cupa României în proba de simplu acest concurs prezentând şi selecţia pentru loturile naţionale. De asemenea în urma acestor competiţii vor fi aleşi şi cei care vor reprezenta România la jocurile olimpice pentru juniori de anul viitor.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Adi Corchie