Campionat Naţional de Kung Fu la Mangalia

Sâmbătă, la Centrul Cultural „Callatis“ din Mangalia a avut loc ediţia 2015 a Campionatului Naţional de Kung-Fu, la probele de „Sanda” individual, „Total-Contact Fighting” individual, „Taolu Tradiţional”, „Luptă Tradiţională” şi „Taichi Tradiţional” la individual şi duo-sincron. Campionatul a fost organizat pentru copii, cadeţi, juniori, tineret, seniori şi veterani +35 ani, la feminin şi masculin. Din judeţul Constanţa au participat sportivi de la cluburile CS Marea Neagră Constanţa, CSA Axiopolis-Sport Cernavodă, CS Noua Generaţie Mangalia, preşedinte Ciprian Broască, CS Wushu-Maxx Mangalia. Potrivit organizatorilor, la campionat s-au desfăşurat probele tradiţionale chineze.

Sportul, în general, la Mangalia, pare să nu mai atragă nici copiii, dar nici pe părinţii acestora, fie că din lipsa de preocupare pentu disciplinele sportive, fie din lipsa banilor.

Deşi peste tot în lume sportul este susţinut cu ajutorul sponsorilor, agenţii economici din Mangalia sunt departe de a fi susţinători adevăraţi ai disciplinelor sportive.

Practicanţii Kung Fu din sudul litoralului sunt, potrivit preşedintelui CS Marea Neagră Constanţa, printre cei mai buni din ţară. Până la finele anului, aceştia vor avea de trecut prin două concursuri extrem de dificile.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin