Campioană europeană, premiată

Constanța se poate mândri cu unii dintre cei mai buni sportivi în multe sectoare. Campioana europeană la tenis de masă, Eliza Samara, și antrenorul ei, Viorel Filimon, au fost premiați, în semn de recunoștință pentru performanțele reușile la ultimele competiții internaționale. Pentru a încuraja acest sport, autoritățile promit și o sală de antrenament modernă.

Sportivii constănțeni se impun tot mai mult la competițiile internaționale și fac cunoscut numele țării. Campioana europeanpă la tenis de masă, Eliza Samara și Viorel Filimon, antrenorul ei, au fost premiați de către consilierii locali din Constanța. Premiul a constat în câte o diplomă. În plus, fiecare va primi suma de 20.250 lei. Decizia aleşilor  a venit ca urmare a performanţelor deosebite obţinute în tenisul de masă mondial de către sportiva constănţeană.

Pentru încurajarea acestui sport, există și promisiuni pentru construirea unei săli destinată tenisului de masă lângă Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța.

Pentru Eliza Samara urmează acum o lună decisivă pentru calificarea la Jocurile Olimpice din vară, de la Rio. Constănțeanca va participa în perioada 12-16 aprilie la turneul preolimpic din Suedia, unde vor mai lua parte și alți 5 sportivi români.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea