Campingul GPM din vecinătatea orașului Năvodari a ajuns ținta preferată a hoților

Profitând de atmosfera relaxantă a locației și de vegetația bogată, hoții au găsit posibilități discrete de a pătrunde în incintă și de a sustrage bunuri ale turiștilor. Din cauza eveimentelor petrecute se poate spune că există un singur grup infracțional care acționează pe raza campingului și este autorul tuturor furturilor.

Campingul GPM din vecinătatea orașului Năvodari a ajuns ținta preferată a hoților

Nu este nici o noutate că fiecare sezon estival aduce la malul mării, pe lângă nenumărați turiști, și un număr mare de infractori. De la escroci sau hoți de buzunare si până la talhari, toți sunt atrași de banii turiștilor. În ultima perioadă, ținta preferată a hoților pare a fi Campingul GPM. Conform IPJ Constanța, unui turist din Bucuresti i-a fost furată suma de 3000 de dolari si un telefon mobil dintr-o rulotă. În urma cercetărilor  s-a stabilit că autorii au pătruns pe ușa de acces, lăsată deschisă de către proprietar. Unui alt turist din Bucuresti i-a fost luată suma de 2800 lei din rulotă, de această dată hoții pătrunzând pe un geam lăsat deschis. Un turist din Galați a reclamat furtul dintr-o autoutilitara a sumei de 260 de lei și a unui telefon mobil, în timp ce o altă persoană, tot din Galați, a  reclamat furtul sumei de 1200 de lei si a unui telefon mobil, sustrase dintr-un autoturism.

Conform legii, Societatea care adimistrează camingul GPM, avea obligația să asigure paza și protecția bunurilor, ceea ce nu a realizat corespunzator. Polițiștii din Năvodari au efectual un control la societatea în cauză și au pus în vedere sa se remedieze problemele constatate.  Ulterior, în data de 25 iulie, au sanctionat-o cu 2000 lei pentru nerespectarea dispozițiilor anterioar date. Deasemenea un paznic a fost amendat cu suma de 100 lei. Totodată, se fac cercetari in 4 dosare penale pentru identificarea si tragerea la raspundere a autorilor și recuperarea prejudiciului.

Redactor: Robert Tănasă