Campanie Globală pentru Educație

Salvați Copiii România a lansat Campania Globală pentru educație. În perioada 8 – 14 mai, sub coordonarea organizației, peste 130.000 de copii, părinți și profesori, din aproape 1.000 de şcoli din întreaga ţară, participă la activitățile Campaniei Globale pentru Educație. Scopul demersului este acela de a pune educația pe agenda autorităților. Elevii liceului George Călinescu din Constanța s-au alăturat, şi în acest an, Campaniei Globale pentru Educaţie.

Sub   sloganul   ,,Împreună   pentru   educație!”,  pe   parcursul acestei săptămâni, în cadrul Liceului Teoretic „George Călinescu”Constanța, se desfășoară activități din cadrul Campaniei Globale pentru Educație.  Anul acesta, coordonatorii acestui program își propun să reamintească autorităților din întreaga lume că promisiunile asumate de state trebuie respectate. Iar educația gratuită și de calitate pentru toți copiii este una dintre aceste promisiuni.

Totodată, această campanie își propune să atragă atenția asupra faptului ca procentul abandonului școlar la vârste fragede a crescut îngrijorător de mult. Potrivit studiului efectuat de către Organizația Salvați copiii, rata de abandon a crescut la 19, 1%, astfel că tinerii între 18 și 24 de ani au doar 8 clase.

Un alt subiect abordat este sărăcia educațională.

Campania Globală pentru Educaţie este susţinută de aproximativ 90 de coaliţii naţionale formate din organizaţii neguvernamentale, organizaţii ale comunităţii, sindicate ale profesorilor, asociaţii ale părinţilor şi grupuri de protecţie a drepturilor copilului, precum şi de reţele şi organizaţii regionale şi internaţionale.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea