Campanie de testare gratuită

De ziua mondială a inimii constănțénii au beneficiat de testari gratuite ale tensiunii si colesterolului. Totodată aceștia au primit și consiliere gratuită în urma evaluării testelor. Acțiunea a fost organizată de Societatea Română de Cardiologie și s-a desfășurat într-un centru comercial.

Ziua Mondială a inimii a fost marcată și la Constanța printr-o serie de evenimente. Sub sloganul “Prețuiește-țí inima” Societatea Română de Cardiologie a demarat o campanie de testare gratuită a colesterolului si tensiunii arteriale. Constănțenii au fost încântați de inițiativă.

Persoanele care au aflat ca au probleme de sanatate in urma testarilor, au fost consiliate și îndrumate pentru un control medical amanuntit.

Societatea Română de Cardiologie dorește să contribuie la creşterea gradului de conştientizare asupra factorilor de risc care duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare de atitudine și adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Acest eveniment a fost instituit pentru prima dată în anul 2000 de Federația Mondială a Inimii cu scopul de a informa și sensibiliza populaţia despre principalele cauze de deces la nivel mondial: bolile cardiovasculare.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei