Campanie de prevenire a accidentelor

“Razii” pe străzile din Constanța. Șoferii au avut parte astăzi de o surpriză din partea poliției. Aceștia au fost trași pe dreapta pentru a primi informații cu privire la campania ,,Cedează volanul când bei”.

Mii de oameni mor, în fiecare an, în urma accidentelor rutiere. Pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen îngrijorător, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Serviciul Rutier Constanța,  desfășoară campania de conștientizare a șoferilor privind un comportament responsabil la volan.

Conducerea autovehiculelor sub influiența băuturilor alcoolice reprezintă o cauză majoră în producerea accidentelor de circulație. Multe dintre acestea se soldează, din păcate, cu pierderi de vieți omenești.

Astfel, polițiștii constănțeni au oferit sfaturi și recomandări conducătorilor auto, prezentând implicațiile legale care pot fi generate de conducerea autoturismelor sub influența alcoolului.

Participanții la trafic s-au arătat receptivi și mulțumiți de inițiativa poliției.

De amintit este și faptul că, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfăşurat activităţi informativ-preventive, pe tot parcursul anului, implementate atât la nivel naţional cât şi local.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea