Campanie de microcipare a câinilor din Cernavodă

Deşi de-a lungul timpului s-au luat măsuri pentru gestionarea cu succes a situaţiei maidanezilor din Cernavodă, câinii comunitari încă umblă şi se înmulţesc pe străzile din localitate. Problemele apar din cauza câinilor cu stăpâni care sunt lasaţi deseori pe strada unde se înmulţesc. Pentru a rezolva o parte din aceste probleme, asociaţia Save the dogs and other animals din Cernavodă va desfăşura începând de săptămâna viitoare un proiect care presupune microciparea tuturor câinilor cu stăpân din localitate.

Prima zona vizată va fi cartierul Nord din Cernavodă. Propietarii de patrupede vor fi înştiinţati în prealabil urmând ca în câteva zile să se implanteze microcipul. Initiaţiva pare să fie pe placul localinicilor, îngroziţi de câinii care nu mai dispar de pe străzi.

Microciparea ar putea împiedica în viitor abandonul animalelor de companie, iar înmulţirea câinilor fără stăpân ar fi limitată.  Procedeul de implantare a unui cip de identificare este unul simplu, care va fi efectuat de medicii veterinar gratuit pentru cainii cu stapan din Cernavodă.

Reporter: Roana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca