Campanie de conștientizare

Familia a fost și este cel mai important segment al societății. Cum în ziua de astăzi aceasta se destramă tot mai des, Centrul de Zi pentru Copii din Năvodari a organizat o campanie de sensibilizare a comunității referitoare la prevenirea riscului de separare de familiei, a abandonului și instituționalizare a copiilor. Evenimentul va avea loc în data de 27 noiembrie 2018.

Proiectul își propune, prin întâlnirea destinată părinților, gestionarea situațiilor de dificultate care pot fi întâlnite în cadrul relației părinte – copil. Părinții trebuie să știe să își educe copii încă de la naștere, însă mulți nu au cum să cunoască această modalitate. Procesul învățării este parcurs și de copii și de părinți.

Din cauza cumulului de sarcini și griji, părinții sunt acaparați de problemele de zi cu zi și acordă tot mai puțină atenție propriilor copii. Dacă reflectăm puțin, nici pe părinți nu are cine să îi asculte, în momentul confruntării cu o situație nouă, delicată sau dificilă. Cu ajutorul acestei campanii de informare, se dorește consolidarea legăturii părinte – personal de specialitate, crearea unei rețele de suport, îmbunătățirea abilităților de relaționare cu familia, dar și stimularea capacității de a fi un bun părinte. Cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt așteptați în data de 27 noiembrie 2018 de la ora 16.00 la Centrul de Zi pentru Copii din Năvodari.

Redactor: Sondra Sandu