Campania naţională “Controlează-ţi diabetul” a ajuns şi la Constanţa (VIDEO)

Aflată la ediţia a-II-a, campania naţională demarată anul trecut la Craiova se desfăşoară la malul mării în perioada 7-8 iulie, oraşul nostru fiind unul dintre cele mai implicate în lupta împotriva diabetului.

Diabetul zaharat este o boală cronică netransmisibilă, ce afectează, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 1 milion de români, dintre care un număr alarmant sunt copii. Pe plan local, statisticile descriu un creştere înfiorătoare a constănţenilor bolnavi de diabet. Sunt 25 de mii de cazuri înregistrate, iar specialiştii spun că cele reale se dublează. În jur de 70 de copii din Constanţa se luptă cu diabetul zaharat de tip II.

Medicii spun că boala ar trebui depistată activ, acesta fiind şi dezideratul campaniei de informare şi prevenire. Diabetul poate fi prevenit prin dietă, activitate fizică regulată, menținerea unei greutăți corporale normale sau renunțare la fumat.

Pe parcursul a doua zile vor fi amenajate în zona Cazinoului din Mamaia şi în parcul Tăbăcăriei lîngă City Park Mall corturi unde oamenii îşi pot testa gratuit glicemia şi pot primi mai multe informaţii în legătură cu diabetul zaharat. De asemenea, vor avea loc întreceri sportive, meciuri de volei pe plajă precum şi activităţi distractive desfăşurate de copii din cadrul Asociaţiei Copiilor şi Tinerilor cu Diabet.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc