Campania “Locul deșeurilor nu este acasă, trimite-le la plimbare ” ajunge la Constanţa (VIDEO)

Locul deşeurilor nu este acasă! Campania demarată de Asociația Română pentru Reciclare a ajuns la malul mării. În acest weekend, constănţenii sunt invitaţi să scape de aparatura veche sau defectă şi pot pleca acasă cu premii.

Campania “Locul deșeurilor nu este acasă, trimite-le la plimbare ” ajunge în acest weekend la Constanţa. Persoanele care nu se îndurau să arunce aparatura veche, uzată sau stricată au acum șansa de a duce electrocasnicele la reciclare. Pentru a-i încuraja, organizatorii au pus la bătaie şi o serie de premii.

Deșeurile provenite de la echipamente electrice necesită un sistem de colectare diferit de cel al deșeurilor menajere. Pentru că acestea conțin metale grele sau gaze periculoase, aruncarea lor iresponsabilă poate duce la poluarea pe termen lung a aerul, solulului și apei. În schimb, printr-o reciclare corectă, se obțin materii prime secundare.

Campania îşi propune să atingă cota de țară impusă de Uniunea Europeană pentru colectarea și reciclarea a 4 kilograme  pe locuitor. În acest sens, în Constanța, Asociatia Romana pentru Reciclare Rorec pune la dispozitie mai multe puncte de colectare, care vor functiona sâmbătă şi duminică în intervalul  09.00-16.00.

Reporter: Camer Negip ; Imagini: Bogdan Grigorescu