Campania “Litoral TV învie speranța” este în plină desfășurare

Ca o consecință firească a lipsurilor materiale cu care se confruntă, membrii celor cinci familii au mari probleme de sănătate. Campania “Litoral TV învie speranţa” a vizat şi această latură. Familiile Costea, Crețu și Liahu, dar și micuța Diana Buzgaru, au pășit pragul clinicii private Regina Maria din Constanța pentru investigaţii medicale amănunțite. Consultaţiile şi analizele au fost gratuite, prin implicarea unității sanitare în iniţiativa postului nostru de televiziune.

Pentru cei mai mulți dintre ei, efectuarea analizelor a fost o premieră. Lipsa banilor și grijile zilnice i-au împiedicat pe părinți să-i ducă pe cei mici la un control medical. În ceea ce îi privește pe adulți, aceştia au şi uitat de când nu și-au mai permis să meargă la doctor.

Aşa cum era firesc, cei mici au avut emoții. Dar atenţia şi profesionalismul cadrelor medicale de la clinica Regina Maria i-au determinat pe copii să scape de angoasă. Micuţii recunosc că mănâncă rar, sunt slăbiţi şi suspecți de anemie.

După multe luni de incertitudini, familia Costea a ajuns într-o clinică privată. În așteptarea verdicutului, emoțiile sunt mari atât pentru Mihăiță cât și pentru mama acestuia. Mihai este suspect de cancer la testicul și de leucemie. În urma analizelor, se vor stabili cu exactitate diagnosticul, dar și tratamentul pe care trebuie să-l urmeze.

Sperăm că rezultatul analizelor va veni cu veşti bune pentru aceste familii greu încercate de viaţă.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu