Campania “Litoral TV învie speranța” a ajuns la final

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YBS5WRJ303Q[/youtube]Pe 8 aprilie, postul nostru de televiziune iniția campania “Litoral Tv învie speranța” și vă aducea în atenție cazurile a 5 familii cu povești triste de viață. Încă din primele zile, dramele prin care au trecut aceşti oameni au impresionat sute de persoane, care au sosit la sediul postului nostru de televiziune încărcate cu donaţii. Fiecare a contribuit cu ce a putut: haine, rechizite, jucării, produse de igienă sau alimente. Dar din dar se face rai, așa că în mai puțin de o lună s-au strâns cantități impresionante de daruri. Sensibilizați de situațiile dificile cu care se confruntă membrii celor 5 familii, campaniei noastre s-au alăturat și societățile comérciale Kaufland, Carrefour și Selgros, dar și Avicola Corbu Năvodari, societatea Argus, Dobre și Fiii, Casa Brâncovenească precum și reprezentanţii societăţii Legmas. Aceștia nu au stat nicio secundă pe gânduri şi au venit în sprijinul familiilor nevoiașe. Așadar, după o lună de la debutul campaniei, chiar în Vinerea Mare, o echipă Litoral TV, alături de câțiva dintre reprezentanții societăților comerciale, au ajuns în casele acestora încărcați cu de toate.

Prima oprire a fost în Năvodari, la familia Liahu.

După ce tatăl i-a părăsit, cei trei copii, Leo, Alexandru și Lăcrămioara s-au lovit mult prea devreme de greutățile vieții și, implicit, s-au maturizat timpuriu. Îmbrăcămintea, jucăriile, rechizitele școlare au devenit un lux pentru mama lor, Rodica Liahu, care face eforturi considerabile să drămuiască puținii bănuți de la o lună la alta pentru a avea ce le pune copiilor pe masă. Vineri, cu sprijinul dumnevoastră, în casa familiei Liahu a reînviat speranța! Zâmbetul a reapărut pe chipurile lor. Pe lângă  preparate din carne, cozonaci, ouă, lapte, ulei și tradiționalul miel de Paște, membrii familiei au primit și jucării, îmbrăcăminte și produse de igienă și de curățare.

Așa cum era de așteptat, copiii au fost cei mai încântați de jucării.

Şi mai emoționată a fost Rodica Liahu, care nu și-a putut stăpâni lacrimile de bucurie când a primit produsele alimentare.

Din Năvodari, ne-am îndreptat spre Movilița, la familia Vericiuc.

Slăbită, bolnavă de ciroză hepatică și proaspăt externată din spital, Viorica, mama Corneliei și a lui Gabriel, se gândea cu groază că nu va avea ce pune pe masă de sărbători. În aceste condiții, cei doi frați își pierduseră orice speranţă că vor primi vizita iepurașului. Iată că, împreună, am transformat visul familiei Vericiuc în realitate. Gabriel a primit bicicleta pe care şi-a dorit-o, iar Cornelia s-a bucurat enorm când a văzut hăinuțele și jucăriile din partea dumnevoastră.

Viorica Vericiuc recunoaşte că fărp sprijinul dumneavoastră nu ar fi ştiut ce înseamnă sărbătorile de paşte.

De la familia Vericiuc ne-am oprit în Constanța, la familia Crețu.

De mai bine de 5 ani, de la operația nereușită a Aureliei, membrii familiei Crețu nu au mai simțit spiritul sărbătorilor de Paște. Neajunsurile financiare au făcut ca luna aceasta , Aurelia să nu își poată permite nici măcar tratamentul. Când a primit donațiile dumnevoastră, femeia nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Vizita noastră l-a bucurat enorm și pe soțul Aureliei, Adi, care a promis că va pregăti familiei bucate tradiționale delicioase din produsele primite.

Spre deosebire de alți copii, care visează să primească tablete sau ultimele modele de telefoane de la Iepuraș, George și Bianca își doreau mai mult ca orice să poată lua masa în familie. Acum, datorită dumneavoatră, dorința lor va deveni realitate!

Alături de o parte din reprezentanții societăților comerciale care ne-au sprijinit, am ajuns și acasă la familia Buzgaru.

Cele două fetițe nu își mai încăpeau în piele de fericire când au primit toate darurile din partea dumnevoastră. În ceea ce o privește pe bunica acestora, femeia a izbucnit în plâns când a văzut prodúsele alimentare.

Jucăriile de pluș au devenit repede prieteni de nedespărțit ai micuțelor.

Bineînțeles că ne-am oprit și la familia Costea, care după multă suferință și luni de incertitudine se va putea bucura pe deplin de sărbătorile pascale. După ce medicul a dat asigurări că Mihai nu are cancer, familia a simțit că minuinile există.

Mihai se poate bucura acum de copilărie, iar mama lui, Stănuța Costea, și-a recăpătat zâmbetul.

La fel ca și celelate familii, Mihăiță și mama lui s-au bucurat de tot sprijinul dumneavoastră și au primit pe lângă bunătăți pentru masa de Paște, haine, rechizite, produse cosmetice și de curățare.

Reprezentații societății comerciale Selgros au avut prilejul de a-i cunoaște personal pe cei ale căror poveşti le-au aflat de la noi.

Am plâns odată cu ei, le-am simțit durerea ca și cum ar fi fost a noastră. Nu am rămas insensibili și am decis să ne implicăm pentru a le oferi o rază de speranță și…am reușit. Campania noastră a ajuns la final și cu sprijinul dumnevoastră putem afirma ca a fost un succes. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și au venit cu donații la sediul nostru, dar și celor care au avut un gând bun pentru acești oameni în suferință. Împreună, am înviat speranţa.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.