Campania “112, localizează-mă”

În Piața Revoluției din Capitală, a fost lansată campania “112, localizează-mă”. Demersul aparține membrilor comunității ”Declic” și a fost organizat prin intermediul unui flashmob.

La flashmob, au participat mai mulţi membrii ai comunităţii ”Declic”, care au purtat pancarde cu mesaje precum “Ajutor 112, localizează-mă”, “Alo, 112! Sunt aici!”. Cinci actori au recreat timp de câteva minute stările prin care trece o victimă. De la dispoziția inițială, normală, la momentul accidentului, a panicii care învăluie victima, apelul acesteia la 112, liniștea care survine după solicitarea telefonică când persoana crede că va fi ajutată, tensiunea care se instalează, crește treptat în așteptarea ajutorului și se transformă din nou în panică, iar în final clipa fatidică în care apelantul moare ”fiindcă aşa se întâmplă cu unii dintre cei care sună la 112”, toate aceste stări sufletești au fost punctate scenic pe pavajul din Piața Revoluției.

Organizatorii au îndemnat astfel autoritățile să reacționeze cât mai rapid la strigătul de ajutor al persoanelor care apelează la numărul unic de urgență 112.

Redactor: Mihaela Țânțaru