Camera Deputaților a dat aviz favorabil voucherelor de vacanță

Vouchere de vacanță devin realitate. Camera deputaților a admis proiectul de lege, iar bugetarii pot beneficia de prime de vacanță sub forma unor vouchere. Acestea vor fi impozitate în aceeași manieră ca bonurile de masă, iar firmele vor face importante economii. Se estimează că turismul românesc va avea o creștere de 400 de milioane de euro anual. Salariații vor putea primi vouchere cu o valoare de până la șase salarii minim brute pe care le pot folosi doar pentru vacanțe în România.

Deputații au înțeles că trebuie să susțină angajatorii cu capital de stat și capital privat să dea românilor posibilitatea de a petrece vacanțe de refacere în stațiuni și regiuni turistice românești, în vederea creșterii stării de sănătate a populației din România, dar și pentru susținerea industriei turismului românesc în condiții de fiscalizare completă. Este o lege din care nimeni nu pierde, toată lumea câștigă: salariați, angajatori, industria turismului și țara, în general. Apreciem în mod deosebit susținerea Guvernului pentru această lege!” a declarat Lucia Nora Morariu, prim-vicepreședinte ANAT.

Măsura introducerii voucherelor este discutată de aproximativ 11 ani. Legea urmează să fie publicată în monitorul oficial și va produce efecte de anul următor, odată cu stabilirea normelor de aplicare.

Redactor: Bogdan Bolojan