Căldura face primele victime și la malul mării

În ultimile 24 de ore, trei barbati au ajuns la Spitalul Judetean in stare critica, dupa ce au fost la un pas sa se inece în mare. Vorbim de un tanar care s-a aruncat de pe pasarela din Mamaia si apoi nu a mai iesit la suprafata, dar si despre doi barbați de peste 50 de ani, care au fost scosi de salvamari din apa pe plaja Modern din Constanta.

Martorii spun ca barbatul ar fi intrat in apa sa faca o baie si nu s-a aventurat prea tare in larg. Brusc i s-a facut, insa, rau si, cel mai probabil, a fost apoi lovit de un val si nu a mai reusit sa iasa la suprafata.

Medicii de la Ambulanta ajunși rapid la fața locului au inceput imediat manevrele de resuscitare. Dupa cateva zeci de minute, barbatul a inceput să dea primele semne de viata. Dupa ce l-au stabilizat, medicii l-au transportat la Spitalul Judetean, însă șansele de supraviețuire sunt minime, bărbatul fiind în coma profundă.

Alti doi barbati, unul de 35 si altul de 50 de ani, au ajuns si ei la spital, mai multi morti decat vii, dupa ce au intrat sa faca baie in mare. Primul s-a aruncat de pe pasarela din Mamaia, iar cel de-al doilea ar fi incercat sa faca baie, noaptea, desi se afla in stare de ebrietate.

Toti cei trei pacienti sunt acum pe sectia de terapie intensiva a unității sanitare, insa medicii sunt extrem de rezervati in ceea ce priveste sansele de supravietuire.

Redactor: Paul Alexe