Calculatorul, o necunoscută pentru elevi

Elevii au susținut ultima probă orală, din cadrul celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, evaluarea competențelor digitale. Adolescenții au sosit relaxați la centrele de examen, deși cei mai mulți dintre ei nu cunosc nici cele mai elementare noțiuni ale materiei.

Când vine vorba de calculator și componentele acestuia, elevilor le dispare zâmbetul de pe buze. Care sunt componentele calculatorului și  ce  rol are unitatea sunt noțiuni necunoscute pentru tineri. In schimb, cand vine vorba de rețelele de socializare se schimbă situația.

Chiar și așa, elevii mizează pe noroc și speră să obțina calificativul de trecere. Emoțiile le păstrează pentru probele scrise, care incep de luni.

Testele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului și specializării. Afișarea primelor rezultate (până la ora 16:00) și depunerea contestațiilor (între orele 16:00 — 20:00) au loc în data de 29 august, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes