Călăuze arestate pentru 29 de zile

Cei doi cetăţeni turci care au adus în România, în mod ilegal, un grup de 26 de sirieni, pe care i-au transportat pe Marea Neagră cu un yacht, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

Persoanele de naționalitate siriană, au solicitat azil în România, astfel că au fost transportate cu un autocar la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Galați.

Reamintim că atât cetățenii de naționalitate siriană, cât și cei de naționalitate turcă, au fost depistați de către poliţiştii de frontieră din cadrul SCOMAR care au observat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 15 mile marine travers de staţiunea Costineşti din judeţul Constanţa în urmă cu aproximativ o săptămână. Sirienii descoperiţi pe plaja din staţiunea Costineşti le-au declarat anchetatorilor că au apelat la cetăţenii turci pentru a-i transporta într-o ţară din spaţiul Schengen. Împotriva celor doi cetățeni de origine turcă a fost luată inițial măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul I.P.J Constanța, apoi au fost prezentanți la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Redactor: Denisa Stoenescu