Câinii maidanezi, o poveste fără sfârșit

Animalele sunt pedepsite pentru incompetența oamenilor. În mai multe oraşe din ţară a început eutanasierea în masă a câinilor. În Timișoara, peste 80 de animale au fost deja ucise, ele aflându-se în adăposturile primăriei de mai mult de 14 zile. În urmatoarea perioada vor mai fi eutanasiați încă 200 de câini vagabonzi. În Constanța, se pare că hingherii sunt pe urmele tuturor patrupedelor.

Exces de zel sau reavoință? Este întrebarea la care nu o să primim un răspuns. Știm doar că fiecare hingher primește o sumă de bani la fiecare câine adunat de pe stradă.

Însă sunt voci care susțin că bunul simț le este străin unor hingheri, care preferă să-i ademenească pe câinii nesupravegheați și blânzi pentru a-i prinde și a-i duce la ecarisaj. Astfel aceștia câștigă bani în plus, chiar dacă acel câine ar putea fi eutanasiat în 14 zile, în cazul în care stăpânul nu-l revendică din diverse motive.

La fel ca în alte orașe ale țării, și în Capitală s-a dat startul la eutanasierea câinilor fără stăpân. 187 de animale au fost omorâte până acum.

Reprezentanții Primăriei Constanța susțin că în municipiu nu a început încă eutanasierea câinilor.

Câinii neidentificaţi şi neînregistraţi după data de 1 martie 2014 sunt consideraţi fără stapân şi sunt trataţi conform procedurilor legale, potrivit normelor în vigoare.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Adrian Dina