Câinii fac legea într-un cartier din Cernavodă

Asta reiese din reclamatiile unor locuitori, care, sătui de lătratul nocturn şi frica de muşcături, au chemat o asociaţie de protecţie a animalelor pentru a-i strânge de pe străzi. Toate bune şi frumoase până când hingherii, ajunşi la faţa locului, s-au lovit de refuzul unui paznic din zonă. Acesta susţinea că patrupedele nu erau agresive, ba chiar il ajutau la supravegherea unui imobil.

Hingherii, care au ieşit să strângă câinii fără stăpân dintr-un cartier cernavodean, au avut de-a face cu paznicul unui imobil din zonă. Vizibil emoţionat, acesta susţine că animalele erau paşnice şi il ajutau să-şi păzească obiectivul, iar vina e a oamenilor care ii provocau să devina agresivi.

Omul a încercat să-i înduplece pe hingheri să nu-i ia animalele de la locul de muncă, dar, după îndelungi încercări, câinii au fost prinsi la periferia oraşului.

Acţiunea de strângere a câinilor a venit în urma unor reclamaţii de la locuitorii din zonă. Oamenii s-au plâns de zgomotul pe care-l fac animalele noaptea şi de faptul că nu se simt în siguranţă.

Câinii comunitari sunt transportaţi la adăpostul local, inaugurat anul trecut in Cernavoda. Acolo animalele sunt sterilizate şi beneficiază de servicii medicale, hrană şi atenţie 24h/24.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Valentin Babusca