Câinii comunitari de la Medgidia vor avea cipuri de urmărire (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G39lpPm74sI[/youtube]Incepând din acest an câinii comunitari de la Medgidia vor avea cipuri de urmărire, vor fi sterilizaţi si vor avea acte de sănătate. Asta urmăresc autorităţile locale prin proiectul de hotărâre ce a fost votat in unanimitate in ultima şedinţă de consiliu.

Administraţia locală de la Medgidia este mai mult decât conştinentă de gravitatea problemei câinilor vagabonzi din oraş. Sunt agresivi şi nu puţine au fost cazurile în care localnicii s-au prezentat la spital cu muşcături. În plus, propietarii de câini preferă să arunce puii în stradă pentru că de multe ori nu au posibilitatea să-I îngrijeasca pe toţi.. Tocmai de aceea în ultima şedinţă de consiliu locala fost adoptat un proiect de hotărâre care vizează în principal câinii care au proprietar. Aceştia vor fi primii care vor intra in proiectul de microcipare si sterilizare.

Locuitorii din Medgidia se arată sceptici la reuşita proiectului, deşi recunosc că şi-ar dori ca patrupedele să dispară de pe străzi.

Oamenii cred că sterilizarea si luarea în evidenţă a cîinilor comunitare rezolva doar pe jumătate problema. Pentru ca pe străzi să nu mai existe patrupede o soluţie ar fi amenajarea de spaţii în care aceste animale să fie îngrijite sub supraveghere.

Reporter: Loredana Balasa ; Imagine: Dan Pauna

One thought on “Câinii comunitari de la Medgidia vor avea cipuri de urmărire (VIDEO)

  • 10 iunie 2013 at 10:27
    Permalink

    noi avem nevoie de cipuri la caini?cand ne musca copii si sunt numai fecale print tot orasul e bine?dar cu cei crescuti de anumite persoane in fata bocului ce faceti/nu se pot juca copii si nu poti trece de frica cainilor

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.