Cadre medicale din România, în focul pandemiei din Italia

O echipă formată din 11 medici şi 4 asistenţi medicali români a sosit miercuri în Lecco, pentru a oferi sprijin celei mai afectate zone din Italia în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Având în vedere relaţia de prietenie consolidată care leagă cele două ţări, România a decis să aducă o contribuţie comunităţii medicale din Italia, care operează cu mare spirit de sacrificiu şi responsabilitate, printr-o echipă de medici specialişti în terapie intensivă. România îşi manifestă astfel şi recunoştinţa faţă de ţara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români, o comunitate foarte bine integrată şi apreciată pentru aportul său la societatea italiană”, a comunicat  Ambasada României.

Printre românii plecați să ajute Italia în lupta împotriva noului coronavirus, se află și un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. Maiorul Joe Stroescu a ajuns în Peninsulă în cursul zilei de marți, alături de  echipa de medici și asistenți medicali din România, formată din voluntari care s-au oferit să participe la această misiune umanitară.

În cazul maiorului Joe Stroescu, acesta a fost selectat ca ofițer de legătură pentru această misiune având în vedere că el face parte din corpul experților la nivel european specializați în intervenții în cazuri de dezastre și calamități, fiind membru al echipei RO-USAR.

Medicii şi asistenţii români vor lucra timp de 14 zile în sistemului medical italian. Aceştia fac parte, alături de medici din Norvegia, dintr-o echipă europeană de personal medical mobilizată prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale italiene în lupta cu pandemia de Coronavirus.

Redactor: Mihaela Țânțaru