Cabinetul Cîțu, a doua zi de audieri

Miercuri a fost a doua zi de audieri pentru miniștrii propuși în Guvernul Cîțu.  Astfel, au fost audiați Bogdan Gheorghiu, propus pentru Cultură,  Lucian Bode, pentru Transporturi, Victor Costache, pentru Sănătate, Ionuţ Stroe pentru Tineret și Sport, Monica Anisie, pentru Educație și Violeta Alexandru – pentru Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Dintre toți aceștia, doar Lucian Bode și Ionuț Stroe au primit aviz favorabil.

Chiar și ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a primit aviz negativ, în comisiile de specialitate.

Acesta a declarat, printre altele, că întreaga conducere a Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea. El a afirmat că un sondaj arată că o mare parte a populaţiei susţine vaccinarea.

“Aşteptăm cu toţii cu sufletul de gură apariţia unui vaccin pentru COVID -19. Vreau să vă asigur că întreaga conducere a Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea şi de asemenea şi populaţia României. (…) Trăim într-o democraţie în care minoritatea trebuie să urmeze majorităţii. (…) Susţinem această lege, este de o importanţă vitală, mai ales că este o lege care promovează foarte mult dialogul, promovează foarte mult comunicarea. Este ca un fel de pace socială care se vrea pe acest domeniu atât de important”, a spus Costache.

Costache a fost votat „pentru” de 7 parlamentari și „împotrivă” au votat 20. El a mai primit aviz negativ și atunci când a fost audiat pentru funcția de ministru în Guvernul Ludovic Orban 2.

Ultimul audiat a fost Violeta Alexandru – propus pentru Ministerul Muncii

După ce a fost audiat mai bine de o oră, ministrul propus a primit tot aviz negativ.

Nici prima zi de audieri nu a decurs prea bine pentru miniștrii propuși: 3 avize favorabile și 3 negative. Aviz favorabil au primit Nicolae Ciucă – ministrul propus al Apărării Naţionale, Costel Alexe – pentru Mediu, Adrian oros pentru Agricultură,  iar avize negative au primit Lucian Heiuș, propus pentru Finanțe, Cătălin Predoiu, propus pentru Justiție, respectiv Ion Ştefan – propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Ultimele audieri vor avea loc joi, 5 martie.

Redactor: Daniel Albu