Burse școlare majorate la Constanța

A fost stabilit cuantumul burselor pentru elevi pentru sementrul al II-lea al anului școlar 2015-2016. Bursele de performanță și cele pentru ajutorul social  au fost majorate, iar cele de merit și studiu rămân la același nivel. Elevii sunt nemulțumiți și spun că aceste sume extrem de mici sunt insuficiente  pentru obținerea unui abonament cu reducere 50% pe o linie a mijloacelor de transport în comun.

În primul semestru al anului școlar 2015-2016 peste 9.500 de elevi din ciclul gimnazial și liceal au primit burse, iar în cel de-al doilea aproximativ 12.200 vor fi recompensați  în bani. Vestea bună este că aleșii au votat pentru mărirea sumelor pe care unii elevi le primesc. Pentru bursele de performanțe bugetul a fost dublat, astfel încât beneficiarii vor primi 200 de lei pe lună în loc de 100, iar cei care iau burse pentru ajutor social vor primi, pe tot parcursul semetrului II, 100 de lei lunar în loc de 75 de lei.

Totuși, acestea nu sunt singurele burse pe care elevii constănțeni le primesc. Cuantumul celor de merit și  al celor de studiu rămâne neschimbat. Cei  25 de lei pe lună nu îi ajută cu mare lucru pe elevi.

În cel de-al doilea semestru al acestui an școlar sunt acordate 106 – burse de performanţă, 11.097 – burse de merit, 213 – burse de studiu şi 770 – burse de ajutor social.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea