Bunurile confiscate de Fisc, vândute online

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunțat că bunurile confiscate de Fisc vor fi vândute online! Prețul corect pentru toate aceste obiecte va fi stabilit de piaţă.

Aflat în calitate de invitat la o emisiune televizată, Ministrul Finanțelor și-a exprimat punctul de vedere cu privire la bunurile aflate în custodia ANAF.

„Dacă vă uitaţi prin punctele vamale sunt maşini care ţin blocate toate punctele vamale. Sunt sute, mii de maşini care zac, de ani de zile, roţile sunt deja dezumflate. Pe de altă parte, sunt bunuri confiscate de tot felul, confecţii… bunuri care sunt în depozite, care sunt sparte, care sunt furate, casele care se confiscă. Ce face MFP sau ANAF? Cheltuie bani ca să facă evaluări. Evaluări care nu sunt cele care justifică preţul, pentru că ele nu se vor vinde la acel preţ şi din ce în ce ele se depreciază. Ce vrem să facem? Toate aceste bunuri, maşini, pot fi vândute online, se licitează, fără să fac o evaluare ca stat, nu, piaţa e cea care aplică preţul corect. Se face un protocol cu aceste site-uri, marfa confiscată se vinde prin acest mecanism şi fiecare îşi obţine partea de profit. Mai mult, casele, de ce să stau eu să fac o evaluare ca şi stat, când este valoarea pe care notarul o foloseşte şi atunci de la acea valoare plec şi cine dă mai mult ăla obţine şi casa”. a explicat ministrul de Finanţe.

În concluzie, Eugen Teodorovici a subliniat că nu trebuie să se mai cheltuie bani din visteria statului.

Redactor: Sondra Sandu