Bunuri ridicate la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să  introducă ilegal în țară 60 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și  peste 120 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, fără documente legale.

Duminică, în jurul orei 05.00, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor aflate într-un autoturism.

Astfel, lucrătorii vamali au descoperit ascunse în bagajul personal al unui cetăţean român în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanţa, 60 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și 122 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat mărfurile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente legale.

Bunurile, în valoare de aproximativ 35.180 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile urmând a fi predate la Trezoreria Constanța. Poliţiştii de frontieră au sancționat contravențional persoana în cauză cu amendă în cuantum de 5.000 lei, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Redactor: Isabela Boantă