Bunul simț, un handicap pentru șoferi

Foarte multi constanteni si-au facut un obicei din a-si parca masinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati. Fenomenul a fost stopat de politia locala, care a sanctionat aproape 150 de soferi indisciplinati.  Totalul amenzilor este de  20.450 de lei.

Nu există zi în care să nu fie surprinși șoferi care să își lase mașinile pe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap. Mai mult decât atât, unii parchează și pe două locuri din această categorie. De la începutul sezonului estival și până în prima săptămână a lunii septembrie, peste 100 de persoane au fost prinse de către polițiștii locali constănțeni, că au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 20.450 lei. Toate amenzile au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap.

Pe Facebook, pe contul deja celebrului grup „Parchez ca un bou”, postările cu șoferi care ocupă locurile pentru persoane cu dizabilități continuă să curgă.  În unele țări, astfel de șofer sunt sancționați și într-un mod amuzat. În Brazilia spre exemplu, anul trecut un șofer și-a găsit mașina acoperită integral cu post-it-uri cu însemnul persoanelor în scaun cu rotile. Bărbatul parcase pe un loc destinat acestora, iar localnicii l-au taxat, dar au și chemat poliția.

Dragi șoferi, dacă nu vreți să vă goliți buzunarele pentru că sancțiunile pot ajunge până la 400 de lei, vă recomandăm să parcați regulamentar. Bunul simț nu costă!

Redactor: Oana Jărloianu