Bunicuţele din comunitatea turco-tătară au dat astăzi examen la limba arabă

La fiecare şapte luni, femeile musulmane pot începe cursuri de limbă arabă la geamia Abdulmedgid din Medgidia, cea mai veche clădire a oraşului. Se strâng zilnic aici şi în timpul cursurilor de arabă învaţă rugăciunile din cartea sfântă a Koranului şi se pun la curent cu obiceiurile musulmanilor.

Examenul a constat în citirea din cartea sfântă şi recitarea unor rugăciuni arabe. Emoţiile doamnelor au fost foarte mari, mai ales că era pentru prima dată când a fost nevoie să dea dovada cunoştinţelor acumulate în fata unui public atât de numeros.

La festivitatea de premiere a participat şi ataşatul cultural al Consulatului Român, care le-a urat învăţăcelelor de vârsta a treia să se bucure de noile învăţături primite.

Se ştie că limba arabă nu este uşoară. De aceea, diplomele şi cadourile au fost oferite de reprezentantul Consulatului Turc ca o încununare a eforturilor venerabilelor doamne de a intra în rândul lumii musulmane, atât prin limba în care este scrisă sfântul Koran, cât şi prin rugăciunile pe care de-acum încolo le vor putea incanta singure.

Reporter: Zully Mustafa ; Imagine: Valentin Tutu