Bun pentru sănătate, rău pentru buzunar

Este bun, dar mult prea scump! Asta spun oamenii care dau târcoale magazinelor care comercializează pește. Deși nutritioniștii ne recomandă să punem mai mult preț pe sănătate și să consumăm pește cel puțin de două ori pe săptămână, puterea de cumpărare scăzută îi determină pe români să se orienteze spre alimentele pe care și le permit.

Studiile arată că românii consumă de cinci ori mai puțin pește decât restul europenilor. În topul preferintelor, se află carasul și macroul. Urmează, crapul, șalăul și somnul. Însă, prețurile fac ca vânzarea să fie una scăzută.

Oamenii recunosc că mânânca pește din ce în ce mai rar. Motivul este simplu: stau prost cu banii, iar salariile și pensiile mici nu le permit să consume pește ori de câte ori își doresc.

Peștele este un aliment foarte bogat în proteine de calitate, conține toți aminoacizii esențiali și ar trebui să fie prezent în alimentație de două-trei ori pe săptamână.

Medicii recomandă consumul periodic de pește, care poate să prevină și să trateze numeroase afecțiuni. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sănătății, peștele previne îmbătrânirea prematură, protejează tenul și ajută în procesul de slăbire.

Redactor: Paul Alexe