Bugetul pentru deszăpeziri, aprobat

Autoritățile sunt pregătite să fie luate prin surprindere și anul acesta de zăpezi. Pe hîrtie însă, a fost aprobat deja bugetul pentru sezonul rece 2016-2017, la cea mai recentă Ședință a Consiliului Județean. Din cele peste 3 milioane de euro, 22% mergă către pregătirea utilajelor pentru intervenții.

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri se va ocupa de deszăpezirea județului în sezonul 2016-2017. Bugetul a fost aprobat de către consilierii județeni și urmează să fie semnat și contractul aferent acestui program. Pentru această iarnă s-a stabilit că 3 milioane de euro sunt suficiente pentru achiziționarea materialului antiderapant, pentru combustibil și pregătirea utilajelor. Din întreaga sumă, 20% reprezintă cheltuielile de personal.

Aleşii judeţeni au aprobat şi tarifele pentru materialele antiderapante pe care urmează să le utilizeze operatorul. De pildă, o tonă de material antiderapant utilizat de RAJDP în cele cinci staţii ale sale (Băneasa, Topraisar, Cuza Vodă, Tariverde, Hârşova) va costa 148,65 de lei. Preţurile nu conţin TVA.

Tariful aprobat pentru manopera personalului utilizat pentru acţiunile de deszăpezire va fi de 19,24 de lei/h în intervalul de lucru normal şi de aproape 34 de lei /h în cazul orelor suplimentare, în weekend sau la sărbători legale.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea