Bugetul pe 2019, criticat dur la Cotroceni

Bugetul pe 2019 a ajuns astăzi la Palatul Cotroceni. Președintele României, Klaus Iohannis consideră că acesta nu este sustenabil  și că alocarea fondurilor a fost făcută pe interesele „camarilei de partid”.

Klaus Iohannis consideră că bugetul alocat anului 2019 este unul de austeritate, cu finanțare de subzistență și cu zero investiții pe anumite zone. Madălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Președintelui a susținut la Palatul Cotroceni, o conferință de presă în care a precizat că șeful statului a primit abia astăzi bugetul votat vineri de Parlament.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că bugetul votat de către coaliția majoritară este plin de estimări suprarealiste și nu ține cont de contextul economic.

Klaus Iohannis mai spune că, „bugetul amputează investițiile din fonduri naționale la nivel local față de anul precedent și introduce prevederi bugetare din pix în privința fondurilor europene.  Madălina Dobrovolschi a anunţat că președintele României urmează să ia o decizie în privința Legii bugetului de stat și Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pe care o va anunța public în zilele următoare.

Redactor: Alexandra Panait