Bugetul Mangaliei, votat cu amendamente

După îndelungi polemici între aleşii locali, bugetul Mangaliei a fost votat, cu majoritate de voturi. Consilierii au decis să aloce fonduri suplimentare, faţă de propunerile iniţiale, făcute de aparatul de specialitate al primăriei, în special capitolelor Învăţământ şi Culte. În schimb, la propunerea aleşilor PSD Mangalia, au fost “tăiate” sume substanţiale de la cele trei mari proiecte aflate în derulare în oraş, iniţiate din fonduri europene, dar care, prin pierderea finanţării, trebuie realizate din banii contribuabililor locali.

La începutul întâlnirii în cadrul căreia a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului, edilul Cristian Radu a făcut un apel public la aleşii tuturor partidelor politice să lase la o parte orgoliile şi să aprobe bugetul şi, mai ales, sumele pentru finalizarea proiectelor demarate în urmă cu câteva luni.

Singurele amendamente aduse la bugetul propus iniţial au aparţinut social-democraților, care prin vocea consilierului Paul Foleanu, au propus, pentru început, micşorarea sumelor pentru cele trei proiecte, care vor fi regândite şi efectuate cu costuri mai mici.

Reduceri masive la buget au fost efectuate, tot prim amendamente, la capitolele Publicitate – de la 350.000 de lei la 20.000 de lei, Consultanţă – de la 150.000 de lei la 50.000 de lei, Servicii juridice – de la 900.000 de lei la 100.000 de lei, dar şi pentru Siteme de supraveghere video – de la 280.000 de lei la 80.000 de lei.

Potrivit consilierilor locali, economiile realizate, circa 13 milioane de lei, vor fi utilizate pentru priorităţile oraşului, printre care Învăţământul va primi o bună parte, dar şi Cultele Religioase, pentru finalizarea bisericilor aflate în construcţie. Cel mai important proiect, mai spun aleşii locali, îl constituie asfaltarea municipiului.

La finalul întâlnirii, a fost anunţată renunţarea la mandatul de consilier a lui Cristian Drăgan, ales pe listele PNL. În acelaşi timp, Leonard Tănase, consilier din partea aceleiaşi formaţiuni, a anunţat că se retrage, la rândul lui, din Consiliul Local Mangalia. PNL Mangalia rămâne, astfel, doar cu un consilier local.

Redactor: Mihaela Marin