Bugetul Mangaliei, subiectul unei şedinţe de consiliu eşuate

Trei consilieri locali din 17. Atâţi au reuşit să ajungă la şedinţa de îndată convocată de primarul Cristian Radu, ce a avut, pe ordinea de zi, două puncte: rectificarea dezechilibrului bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului, ca urmare a amendamentelor votate de Consiliul Local pe 15 februarie – dar care nu corespund, spun angajaţii primăriei, cu mailul ulterior primit de Direcţia Economică din partea celor ce au formulat amendamentele – şi modificarea organigramei primăriei, prin angajarea unui şofer pentru microbuzele şcolare.

Bugetul local a Mangaliei a fost aprobat, cu o serie de amendamente, în urmă cu o săptămână. Potrivit angajaţilor primăriei, bugetul propus iniţial a fost modificat de consilierii locali în cadrul şedinţei din 15 februarie, urmând ca toate aceste moficări să fie transmise, pe mailul oficial al instituţiei publice, pentru a fi inserate în proiectul ce ar fi urmat să fie trimis Prefecturii Constanţa. Însă, mai spun cei din Primăria Mangalia, la mijloc ar fi vorba despre o eroare: amendamentele votate nu sunt aceleaşi cu cele din mailul transmis de consilierii ce au operat modificări la bugetul iniţial.

Cum angajaţii primăriei nu ştiu pe care dintre cele trei variante de buget trebuie să le ia în calcul, s-a apelat, mai spune secretarul primăriei, la o nouă şedinţă de îndată, la care au fost, însă, prezenţi, doar trei consilieri locali!

Vizibil deranjat de lipsa de cvorum a şedinţei pe care o convocase de urgenţă, primarul Cristian Radu a ţinut să îi urecheze pe aleşii care au chiulit.

Este foarte posibil ca bugetul local pe 2016 să constituie, în perioada următoare, un punct de ordinea de zi a altor şedinţe de consiliu, la care se speră să fie prezenţi cel puţin jumătate dintre aleşii din Mangalia.

Redactor: Mihaela Marin