Bucurie la Casa Regală din Marea Britanie

Kate și William așteaptă un copil. Deși speculații privind o eventuală sarcină circulă de ceva vreme, acum informația conform căreia cuplul va avea un bebeluș, a fost confirmată de serviciul de presă al casei regale britanice.

Anunțul că Ducesa de Cambridge este însărcinată a fost făcut luni, după ce, potrivit CNN, Catherine, în vârstă de 30 de ani, a fost dusă la Spitalul King Edward din Londra. Aparent ducesa acuza greţuri destul de puternice, urmând să rămână internată în unitatea spitalicească pentru câteva zile. “Ducesa a fost internată în această după-amiază la spitalul King Edward VII, din centrul Londrei, din cauza grețurilor. Cum sarcina este la început, alteţa sa regală trebuie să rămână în spital mai multe zile şi va avea nevoie apoi de o perioadă de repaus”, se precizează într-un comunicat emis de Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului William. Vestea că William și Kate vor fi părinți a făcut repede înconjurul lumii, iar cei mai fericiți au fost britanicii. Tocmai de aceea, în urma unei vizite la Cambride, o britanică vizibil emoţionată, care îşi doreşte foarte mult ca prinţul William şi soţia lui Catherine să aibă un copil, le-a oferit acestora o salopetă pentru bebeluşi. Potrivit unor zvonuri apărute în luna mai, Camilla Parker-Bowles, soacra lui Catherine, le-ar fi spus unor prieteni apropiaţi că tânăra mireasă nu poate avea copii. Atât William, cât şi tatăl său, prinţul Charles, s-au născut la scurt timp după ce părinţii lor s-au căsătorit, iar actualul cuplu regal Kate-William se află de ceva vreme sub o presiune uriaşă exercitată de opinia publică, ce doreşte ca ei să aibă cât mai repede un moştenitor. “Dacă ea nu va rămâne însărcinată în următoarele nouă luni, va sfida o tradiţie britanică veche de 200 de ani”, a declarat Andrew Morton, un reputat biograf al familiei regale britanice. Kate Middleton s-a căsătorit în aprilie 2011 cu prinţul William, în cadrul unei ceremonii fastuoase la Londra, care a “reparat” blazonul monarhiei britanice, serios afectat după “anii negri” ce au urmat divorţului dintre Charles şi Diana.

Ducele şi ducesa de Cambridge  au reuşit să parcurgă un prim an de căsnicie “fără greşeală”, după cum au afirmat în unanimitate experţii în istoria casei regale britanice, iar opinia publică britanică aşteaptă de ceva vreme cu înfrigurare naşterea unui moştenitor, fapt confirmat acum.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu