Bucuria regăsirii la început de an școlar

Început de nou an școlar și la Școala Gimnazială nr.38 Dimitrie Cantemir din Constanța. Ca în fiecare septembrie, un noian de sentimente antagonice. De o parte, regretul celor mici că vacanța de vară a fost prea scurtă și s-a terminat prea repede. De cealată, bucuria că au mai crescut cu un an și se vor reîntâlni cu colegii de școală. Însă, peste toți, părinți, dascăli și copii, aceiași emoție a primei zile de școală.  

La fiecare nou început de an şcolar, fiecare dintre noi, indiferent daca suntem elevi, parinţi, bunici sau profesori sperăm ca acesta să fie unul cu împliniri. Iar așteptările celor mici, de la noul an școlar, sunt și ele, pe măsură.

Emoții au fost și printre părinți și bunici.

Cel puțin la fel de pregătite precum cei mici au fost mămicile, care au oferit, la prima oră a dimineții, o veritabilă paradă a modei.

Când toată lumea a fost pregătită, imnul de stat a dat semnalul începerii festivității de început de an școlar.

Fost director al școlii, acum inspector școlar general adjunct, Iris Sarchizian n-a ratat debutul de an la școala pe care a condus-o, mai ales că a venit și în calitate de părinte.

Odată ce s-a trecut peste cuvintele de bun venit, fiecare cadru didactic a făcut apelul clasei, copii fiind invitați în sălile de curs.

Cei mai micuți dintre elevi, cei de la clasa pregătitoare, au fost foarte încântați să constate că băncuțele îi așteaptă pregătite, mai ales că municipalitatea le-a făcut și o surpriză, oferindu-le câte un ghizdan plin cu rechizite.

Noul an școlar  le va oferi copiilor, cu ajutorul dascălilor și a părinților, șansa de a învăța lucruri noi, de a discerne ce e bine şi ce e rău, ocazia de a discuta despre valori și, nu în ultimul rând, posibilitatea de a pune încă o cărămidă la baza devenirii fiecăruia, pe un drum al vieții pe care, cei mai mulți dintre ei, speră să-și descopere și să-și împlinească visele.

Reporter: Paul Alexe ; Imagine: Cristian Rizea