Bucuria pe care un animal o poate aduce este imensă

Dacă aveți un animal de companie trebuie să stiți că acesta vă va menține inima mai puternică. Riscul de deces prin stop cardiac este cu 37% mai mic la persoanele care au o pisică in grijă. In plus, hipertensivii, stăpâni de animale de companie, au valori tensionale mai mici in situații stresante decat persoanele hipertensive care nu conviețuiesc alături de micii noștri prieteni.

Câinii aduc beneficii pentru persoanele care suferă de diabet pentru că au capacitatea să simtă momentul in care glicemia stăpânului scade.

Persoanele care au in casă o pisică sunt norocoși pentru că riscul de accident vascular cerebral si atac de cord este cu 40% mai scăzut.

 Animalele de companie îmbunătățesc și starea de spirit.

Prin satisfacerea necesității oamenilor de a avea pe cineva alături, prietenii noștrii necuvântători pot preveni sentimentele de izolare și singuratate, chiar și apariția depresiei. De asemenea, dacă aveți un animal de companie, acesta vă sporește starea de confort și reduce anxietatea.

Si in cazul demențelor, precum boala Alzheimer, patrupedele au un cuvânt de spus. Animalele cresc gradul de socializare al pacienților cu Alzheimer și au un efect calmant .

Pentru copii, prezența unui animal in casă determină imbunatățirea sistemului imunitar si prevenția alergiilor. Îngrijirea unui cățeluș, de exemplu, il poate invața pe copil ce este responsabilitatea față de o altă ființă, compasiunea și empatia.

Si copiii cu autism si ADHD beneficiază in urma interacțiunii cu animalele. Cei ce suferă de deficit de atentie pot invata, prin ingrijirea lor, sa se concentreze mai bine, iar cei cu autism invață mai ușor interacțiunea cu alte ființe vii.

Datorită acestor efecte pozitive, animalele de companie sunt recomandate tuturor persoanelor care vor o dragoste necondiționată