Bucurati-va de beneficiile uleiurilor esentiale si va veti imbunatati starea de sanatate

Utilizarea uleiurilor esentiale dateaza din cele mai vechi timpuri in Egipt, Italia, India si China.
Chimistul francez Rene-Maurice Gattefosse a inventat termenul de aromoterapie in 1937, cand a asistat la vindecarea cu ajutorul uleiului de levantica a unor arsuri ale pielii.
Astazi, aromoterapia este practicata pe scara larga in aproape toata lumea. Ea este adesea integrata in tratamentele holistice si este folosita in tratamentele spa, cu produse precum lumanari si uleiuri de masaj.
Uleiurile esentiale din aromaterapie sunt uleiuri volatile produse din flori, frunze, muguri, ramuri, radacini ce au fost extrase prin distilare cu abur, distilare cu apa sau prin presare la rece.
Uleiurile esentiale pot avea efect asupra aproape oricarui organ. Fiecare ulei esential are un efect unic, cum ar fi: anti-bacterian, antiviral, diuretic, vasodilator, calmant sau stimulator .
Cand un ulei volatil este inhalat, moleculele intra in cavitatea nazala si stimuleaza sistemul limbic din creier. Sistemul limbic este o zona care influenteaza emotiile si memoria, in legatura directa cu glanda adrenala, glanda pitulara, hipotalamusul si alte parti ale corpului care reguleaza rata inimii, tensiunea arteriala, stresul, memoria, echilibrul hormonal si respiratia.
Acest lucru face ca efectele uleiurilor esentiale sa fie imediate in realizarea echilibrului emotional si fiziologic.
Uleiurile esentiale pot fi toxice daca sunt administrate intern, ele folosindu-te strict extern.
Aromoterapia poate fi folosita pentru o varietate de afectiuni ale sanatatii precum: alergiile, stresul, vanataile, arsurile, diareea, durerile de ureche, sindromul premenstrual, energia, intepaturile de insecte, relaxarea, digestia lenta, durerile de cap, menopauza, insomnia, greata, bronsita, raceala, gripa, sinuzita, luxatiile, plagile, zona zoster, durerile musculare, artrita, nervozitatea, nelinistea si cicatricile.
Uleiurile esentiale pot fi folosite acasa prin inhalare sau prin aplicare externa. Inhalarea vaporilor este adesea folosita pentru afectiunile respiratorii.
Aceasta procedura presupune adaugarea a 2-3 picaturi de ulei esential de eucalipt, rozmarin, arbore de ceai sau alt tip de ulei in apa fierbinte si mentinerea capului aplecat deasupra bolului, acoperit cu un prosop.
Cateva picaturi de ulei esential pot fi adaugate in apa de baie sau adaugate uleiului de masaj. Lista de beneficii continua. Important este sa nu uitati ca natura va pune la indemana tot ce aveti nevoie pentru a fi pe deplin sanatosi.