Broasca gigant – vedetă la Delfinariu

Broasca testoasa naufragiata pe plaja de la Vadu si salvata de biologii de la delfinariul din Constanta s-a adaptat deja cu succes la conditiile din Complexul Muzeal de la malul marii. A devenit atractia locului si sute de turisti, in special copii, au mers astazi sa o vada. 

Scumpa la vedere, broasca testoasa s-a lasat cu greu admirata insa cei care au avut norocul sa o vada s-au arat incantati de ea.

Copiii au fost de departe cei mai incantati de animalul rar, devenit de doua zile, oaspete de seama al complexului muzeal de stiinte ale naturii din Cta.

Din pacate oaspetele nu va ramane prea mult pe meleagurile noastre, specialistii incercand sa gaseasca o solutie cat mai rapida pentru a o duce in Grecia, , in insula Zakintos, de acolo de unde si cred ca a venit. Biologii marini au urmarit-o cu atentie toata noaptea. Au vrut sa ii studieze comportamentul si mai ales reactiile intr un mediu strain. S-au gandit chiar sa ii puna si un nume insa au renuntat in final la idee, ptr ca nu vor sa se ataseze prea mult de ea. In cele din urma ea va fi trimisa inapoi acasa.

Ramane insa un mister modul in care a ajuns exemplarul in apele Marii Negre. Este putin probabil sa fi venit singura iar varianta cea mai credibila este aceea ca broasca a fost adusa la bordul unei nave straine.

Redactor: Andreea Barbu