Britanicii vor un nou referendum pentru Brexit

Conform unui sondaj de opinie, majoritatea britanicilor doresc un nou referendum referitor la Brexit. Doar 29% dintre cei care au fost în favoarea unui nou studiu, ar vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Un nou sondaj de opinie dezvăluie doleanțele britanicilor în legătură cu Brexit-ul. În condițiile în care s-a stabilit deja faptul că Marea Britanie va ieși oficial din Uniunea Europeană, în data de 29 Martie 2019, sondajul arată că britanicii doresc un nou referendum referitor la această problemă. Din cele 1003 de persoane chestionate, 497 au declarat că susțin organizarea  unui nou referendum prin care cetățenii să aprobe sau să respingă acordul de ieșire din Uniunea Europeană. 343 de britanici s-au opus unui vot public iar 164 au spus că nu știu ce poziție să adopte în legătură cu această problemă.

Analistul pentru sondaje, Mike Smithson, a subliniat faptul că aceasta este prima dată când un sondaj a arătat o susținere majoritară pentru organizarea unui al doilea referendum privind Brexit. Rezultatele studiului vin în contextul în care premierul Theresa May,  este supusă presiunilor de a dezvălui costurile pe care le implică divorțul Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Redactor: Isabela Boantă