Bricul Mircea, promotor al turismului

Nava școală Mircea a plecat astăzi într-un nou mars de instrucție în Marea Mediterană. Cei 157 de membri ai echipajului vor vizita patru porturi din Italia, Spania, Franța și Muntenegreu. Timp de patru zeci de zile vor sta departe de case și vor promova litoralul românesc.

Nava școală Mircea a pornit pe un nou drum. Cu 157 de membri la bord, dintre care 29 studenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân și 52 de elevi ai școlii Militare de Maiștri Militari Amiral Ion Murgescu, bricul va parcurge o distanță de patru mii șase sute de mile.

Emoțiile i-au cuprins pe tineri inainte de plecarea în marșul de instucție. Mulți au visat cu ochii deschiși la acest moment, iar acum își iau la revedere de la cei care i-au sprijinit în parcursul professional.

Marsul de instructie durează până pe 10 august și este important atât pntru cadeți cât și pentru restul personalului aflat la bord.

Bricul Mircea va fi și promotor al turismului românesc . In timpul escalelor din cele patru porturi, Civitavecchia, Italia, Barcelona- Spania, Marsilia din Franța și Bar – Muntenegru cadeții vor promova stațiunile din România.

Plecarea Bricului Mircea din Portul Constanța a fost însoțită de mai mulți delfini, care au inotat alături de navă pe o distanță de câțiva kilometri.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea