Brazii de Crăciun, naturali, au fost puși în vânzare la Constanța

În centrele  comerciale, preţurile acestora fiind cuprinse între 59 de lei şi 300 de lei pentru unul de apartament. Dacă vreți să va bucurați mai mult de mirosul bradului de Crăciun,ar mai fi o variantă, aceea în ghiveci, pentru o durată mai mare de viață a acestora dar și pentru faptul că-l puteți replanta după sărbători.

S-a dat startul la cumpărarea brazilor de Crăciun. Dezbaterea între brazii naturali și cei artificiali apare an de an înainte de Crăciun. Ambele optiuni au atât avantaje, cât și dezavantaje.  Cei mai mulți oameni apelează la brazii artificiali din cauza vinei. Gândul de a taia în fiecare an cate un nou brad îi întristează pe mulți dintre aceștia. Costul, comoditatea și impactul asupra mediului sunt alte motive pentru care consumatorii opteaza pentru bradul artificial. Pâna acum câțiva ani, singura noastră opțiune era bradul natural. Totul s-a schimbat când au fost aduși din străinatate brazii artificiali, din plastic

Marile centre comerciale se întrec de pe acum şi în oferte la brazii artificiali, ale căror preţuri pornesc de la 59 de lei. Un astfel de brad, la 1,80 metri, poate fi cumpărat cu 69 de lei, în timp ce unul de trei metri costă peste 1.100 de lei.

Se pare că unii oameni, încă îi preferă  pe cei naturali, din diverse motive.

Comercianţii susţin că oamenii au început deja să cumpere, brazii fiind căutaţi în special, în această perioadă, pentru spaţiile de birouri, hoteluri cât și restaurante.. Aceștia au fost inventați în anii 30, de către o companie americană producătoare de articole de baie.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea