Brâul Maicii Domnului, la Constanța

Amplă procesiune la Constanta. Zeci de credinciosi s-au strans in centrul vechi al orasului pentru a intampina brâul Maicii Domnului. Moastele au fost aduse la Constanta, de la o biserica din Grecia, chiar de catre Mitropolitul Nikiphoros Amorion. Relicvele vor ramane spre inchinare la malul marii pana pana in ajunul sarbatorii Sfintilor imparati Constantin si Elena, ocrotitorii orasului Constanta.

Cu mic, cu mare, credinciosii care au aflat ca la Constanta va ajunge brâul Maicii Domnului, s-au strans in centrul istoric al orasului pentru a intampina cum se cuvine racla cu moastele facatoare de minuni.

Procesiunea s-a indreptat apoi catre catedrala arhiepiscopala sfintii apostoli Petru si Pavel, acolo unde credinciosii vor putea merge sa atingă Brâul.

Procesiunea face parte dintr-un amplu program de manifestari religioase dedicate Sfintilor Împarati Constantin si Elena, ocrotitorii orasului de la malul marii, care sunt sarbatoriti in fiecare an, in ziua de 21 mai. La Constanta, vor sosi si moastele Sfantului Ioan Valahul, dar si cele ale Sfintei Imparatese Elena. Acestea, impreuna cu Braul Maicii Domnului, vor fi duse intr-o ampla procesiune la Biserica “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Redactor: Paul Alexe