Bradul împodobit, vedeta Crăciunului

Brazi, beteală și globulețe colorate. Sunt elemente care vestesc Crăciunul. Magazinele au fost aglomerate în această perioadă, iar oamenii au căutat cele mai frumoase ornamente. Gama diversificată le-a pus imaginația cumpărătorilor la încercare, pentru a avea în casă bradul de Crăciun perfect. Și totuși, care sunt originele acestui obicei ?!

Pomul de Crăciun este tradiționalul brad verde, decorat natural sau artificial. Deși nu se știe exact unde s-a născut ideea împodobirii pomului de Crăciun, se banuiește că originea acestuia a apărut pentru prima dată la popoarele germanice. Martin Luther a fost primul care a ornat bradul cu ajutorul lumânărilor. Ideea i-a venit de la reflectarea luminii stelelor printre ramurile unui brad. În prezent, lumânările au fost înlocuite cu  instalații electrice, însă mai există persoane care își aduc aminte de bradul cu lumânări, din copilărie.

Multe tradiții se pierd în timp. Fiecare dintre noi are un stil personal de a orna pomul de Crăciun, dar nu toți cunoaștem semnificațiile și simbolurile acestor ornamente. Comercializarea masivă a acestor produse specifice Crăciunului îi face pe oameni să uite de simbolistică și să aleagă ce este la modă. Beculețe colorate, beteală, confetii, bomboane, nuci, instalații luminoase, mai nou și  muzicale, oferă tuturor sentimentul de bucurie și împlinire.

Redactor: Paul Alexe