Braconierii nu au avut scăpare zilele acestea (VIDEO)

Braconierii nu au avut scăpare zilele acestea. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au folosit un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I. pentru a dat de urma celor care pescuiesc illegal in judeţul Constanţa. Raziile în zonele greu accesibile și cu vizibilitate redusă la sol au avut efect.

Captura polițiștilor de frontieră a fost una semnificativă. Au reținut 43 de plase monofilament în lungime de peste 3500 de metri, o barcă pneumatică cu rame şi un autoturism, toate folosite la acțiunile de braconaj.

S-a acționat în special în zona lacului Sinoe, unde a fost identificat un bărbat care se deplasa cu o barcă penumatică, în care deţinea mai multe  plase monofilament și 20 de kilograme de peşte din specii diferite. A doua acţiune s-a derulat în zona Grindul Lupilor, unde a fost interceptat un autoturism marca Dacia în care se aflau patru persoane, dintre care un minor. Suspecții au fost luați prin surprindere și nici nu au apucat să reacționeze.

În mașină au fost descoperite aproape 400 kilograme peşte din specii diferite şi 30 de plase monofilament, lungi de trei kilometrii. Peștele în valoare de 800 de lei a fost predat unor societăţi comerciale de profil pentru a fi valorificat. Suspecții sunt cercetați în stare de libertate pentru transport al peştelui fără documente legale, deţinere şi utilizare de plase monofilament.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru